Krem Inkas Lady

Unikalną formułę kremu Inkas Lady uzyskano dzięki wysokiej klasy amerykańskiej aparaturze z użyciem najnowocześniejszych technologii liofilizacji głównego składnika Inkas Lady KremMaca – Lepidium meyenii w Poznańskim Parku Naukowo-Technologicznym. Dzięki zespołowi naukowców, farmaceutów, entuzjastów natury udało się uzyskać koncentrat związków organicznych nie naruszając wiodących właściwości rośliny. Opracowana receptura to połączenie ekstraktu z Maca, oleju arganowego, oleju z pestek winogron, oliwy z oliwek i witaminy E. Krem wykazuje właściwości regenerujące, odżywcze, zwiększające napięcie skóry i przeciwstarzeniowe. Idealne połączenie nauki z naturą.

Maca (Lepidium meyenii) to legendarna roślina pochodząca z Peru. Rośnie w Andach na wysokości 3500-4500 m, od 2000 lat stanowi podstawowy składnik pożywienia Inków. Należy do adaptogenów, które pomagają przywrócić równowagę biologiczną w ciele, stymuluje metabolizm, łagodzi stresy i depresję, poprawia pamięć, reguluje wydzielanie hormonów u kobiet, łagodzi zaburzenia menopauzy. U mężczyzn zwiększa popęd płciowy (1, 2, 3).
Ze względu na bogatą wartość dietetyczną: mikro- i makroelementy, aminokwasy, kwasy tłuszczowe, sterole i błonnik Maca jest z powodzeniem stosowana jako suplement diety (3, 4). Pozwala na dogłębne odżywienie. W połączeniu z pozostałymi składnikami kremu neutralizującymi wolne rodniki skutecznie hamuje procesy starzenia się. Systematyczne stosowanie INKAS LADY nie tylko pielęgnuje, ale sprawia, że skóra twarzy, szyi i dekoltu wygląda zdrowo, młodo i pięknie. Działanie kremu można wzmocnić stosując do wewnątrz kapsułki MACA lub preparat MACA w proszku.

Produkt dostępny w naszym sklepie

1 Zastosowanie roślin leczniczych w menopauzie. Cz.II; Postępy Fitoterapii; 2012; 3; 173

2 Lepidium meyenii (Maca): A Plant from the Highlands of Peru – from Tradition to Science; 2009; Forsch Komplementmed; 2009;16;373

3 Ethnobiology and Ethnopharmacology of Lepidium meyenii (Maca), a Plant from the Peruvian Highlands; Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine; 2012

4 Chemical composition of Lepidium meyenii; Food Chemistry; 1994; 49; 347

Komentowanie jest wyłączone