Krem Perła Tybetu

Wyjątkowa receptura kosmetyku Krem Perła Tybetu z wykorzystaniem tajemnic Krem Perła Tybetudługowieczności, które były przekazywane z pokolenia na pokolenie, zapewniając niewyczerpaną młodość i piękno.
Oryginalny duet /Cordyceps sinensis /z Tybetu (Chiny) oraz jagód Camu camu/(Myrciaria dubia) /zaowocował ALABASTROWYM SZEJKIEM W KREMIE! Olej arganowy, zwany płynnym złotem, oliwa z oliwek i witamina E dopełniają unikatową, wybitnie przeciwstarzeniową recepturę.

Camu camu (/Myrciaria //dubia/) – ambrozja Amazonii – zielony krzew o drobnych owocach wielkości limonki, rośnie na terenach podmokłych, bagnistych, w dorzeczu Amazonki. Owoce Camu camu są na drugim miejscu pod względem największej zawartości witaminy C. Ponadto zawiera aminokwasy – walinę, leucynę, serynę, fosfor, potas, żelazo, wapń, proteiny, kwas galusowy, węglowodany, niacynę (witamina B3), antocyjany, karotenoidy. Wzmacnia odporność, poprawia energię, działa wirusobójczo, poprawia wzrok.

Cordyceps (/Cordyceps //sinensis/), polska nazwa Maczużnik chiński, rośnie w warunkach naturalnych na wysokości powyżej 4200 m n.p.m. na Wyżynie Tybetańskiej w bardzo surowych warunkach – bardzo niskie temperatury, brak tlenu. Ze względu na rzadkie występowanie i unikalne właściwości mogli go spożywać tylko na dworze cesarskim. Jest znany od tysięcy lat jako grzyb witalny o wszechstronnym, pozytywnym oddziaływaniu na ludzki organizm. Posiada bioaktywne składniki – polisacharydy (działanie antynowotworowe), peptydy, witaminy (E, K, B1, B12), fitosterole, kordycepin, kwas kordicepsowy, adenozynę, adeninę. Poprawia wydolność i witalność organizmu.

  Krem Perła Tybetu chroni przed:
  • ochrona przed UVB (uszkodzenia DNA) oraz występowaniem zmian skórnych (fotostarzenie);
  • polisacharydy zawarte w ekstrakcie  Cordycepsu, potwierdzone badaniami japońskimi;
  • ochrona skóry przed alergenami, wirusami, toksynami – oligosacharydy, lizyna;
  • odmładzające – sterole szybko wnikające w skórę, pobudzenie kolagenu, witaminy B1, B2, B12, E, K, pierwiastki śladowe (Se, K, Na);
  • regulacja dysfunkcji skóry – przebarwienia;
  • nawilżenie i natłuszczenie – aminokwasy (olej arganowy, oliwa z oliwek) seryna, walina

Produkt dostępny w naszym sklepie

Komentowanie jest wyłączone